Teknisk författare och kommunikatör

Teknisk författare och kommunikatör

Örebro 2019-01-07


Nu vill vi stärka vårt erbjudande till energibranschen ytterligare och söker en teknisk författare och kommunikatör som kan bidra till utvecklingen av nya, värdefulla lösningar.

Vill du vara med och förändra världen?
EG Utility i Örebro är en del av EG A/S – ett av Skandinaviens största IT-tjänsteföretag med lokal närvaro, global kunskapsbas och cirka 1 900 medarbetare.
Sedan 1977 arbetar vi med att skapa och leverera smarta IT-lösningar som möter energibranschens strategiska utmaningar. Målet är att stärka våra kunders konkurrenskraft och samtidigt bidra till en digital värld där våra system leder till en mindre belastning på vår jord.

Nu söker vi en Teknisk författare och kommunikatör

Om tjänsten
Som teknisk författare och kommunikatör blir din huvudsakliga uppgift att författa pedagogiska manualer och annan dokumentation för våra system inom energisektorn. Dokumentationen och manualer skrivs på svenska och kommer bland annat att innehålla hjälptexter samt instruktioner i olika delar för våra kunder, användare, supportpersonal och konsulter.
Du kommer också att ansvara för att förmedla kunskap inom organisationen, framför allt information om nyutvecklad funktionalitet som behöver lämnas över från utveckling till support och leverans. Du blir informationsnavet mellan våra avdelningar.
En mindre del av tjänsten är också att formulera erbjudanden och information om nya produkter till våra kunder.
Vi befinner oss i en expansiv fas där du blir en del av ett växande team. Denna tjänst är en nyckelroll och en viktig länk i det som är utvecklat.

Egenskaper och erfarenhet
Du kommer att behöva ha en god överblick över våra system och samarbeta nära vår utvecklings-/och supportavdelning. Det är oerhört viktigt att du är kommunikativ samt har en mycket god känsla för kundens behov av lättförståeliga manualer.

Om dig, som vi söker
Vi ser att du har minst några års erfarenhet med dig av liknande arbete.
Du bör ha ett stort språkintresse och fallenhet för att på ett pedagogiskt sätt forma teknik i ord. Du behöver ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga samt ha goda sociala färdigheter.
Vi ser att du har hög datorvana och en grundläggande teknisk förståelse. Du behöver inte ha en teknisk utbildning men gärna en utbildning inom kommunikation.
Som person är du nyfiken, intresserad, och har lätt för att samarbeta både med kollegor och kunder. Du är ansvarstagande, driven och van att lösa uppgifter på egen hand.
Placeringen av tjänsten är Örebro med start efter överenskommelse.
 
Välkommen till Örebro-teamet!
EG Utility erbjuder en inspirerande miljö och ett utvecklande klimat. Örebro-teamet består av ett gäng superkonsulter som är angelägna om att utveckla affären till nya dimensioner. Vi har nära samarbete med Microsoft för att ständigt möta nya trender och möjligheter på energimarknaden.
Välkommen med din ansökan!
 
Rekrytering sker i samarbete med Personalpoolen Mellansverige AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Agnetha Paulsson, rekryteringskonsult, på telefon
070-917 80 80.
Söker tjänsten gör du genom att registrera dig med personligt brev och din CV snarast på www.personalpoolen.se/lediga-jobb. Sista ansökningsdag är den 7 januari 2019.
 
Urval kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.