Logistikutvecklare - analytisk med mycket goda kunskaper i MS Excel till ScandFibre Logistics AB

Logistikutvecklare – analytisk med mycket goda kunskaper i MS Excel till ScandFibre Logistics AB

Örebro 2018-08-08

ScandFibre Logistics AB är Sveriges största logistikföretag för järnvägstransporter åt skogsindustrin. Vi ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och ansvarar årligen för ca 2 miljoner ton pappersprodukter som transporteras med järnväg från Sverige till Europa. För att öka effektiviteten i systemet erbjuds även transporter av returgods från stora delar av Europa.

Företaget har ca 25 anställda och en omsättning på ca 900 Mkr. Huvudkontoret är strategiskt placerat, centralt i Sverige i Örebro.

Läs mer på www.scandfibre.se

BillerudKorsnäs helägda dotterbolag ScandFibre söker nya kollegor.
Vi går mot en spännande ny tid, där vi nu förstärker organisationen med ett antal nya tjänster.


Logistikutvecklare

  • med mycket goda kunskaper i BI och MS Excel

Vi vill utöka vårt team som jobbar med logistik- och IT-utveckling och söker dig som liksom vi är en teamspelare. Vi letar efter en person som gärna delar med sig av sina erfarenheter till övriga kollegor i gruppen och till övriga på kontoret.

 Du kommer att få chansen att vara med på ett spännande projekt, där vi tillsammans med utvalda affärspartners ska utveckla ett nytt, internationellt logistiksystem för järnvägstransporter.
Projektet har ett värde på 3-5 miljarder SEK, beroende på för hur många år vi bygger systemet. Du kommer att få en nyckelroll inom projektet.

Du ska aktivt bidra till att utveckla ett flertal olika upplägg, men du ska också bygga kalkyler runt dessa upplägg. Jobbet kan periodvis innebära en hel del resande både inom Sverige och utomlands.

Utöver det kommer du att jobba med utvecklingen av vårt nuvarande logistiksystem Rail17 och framtagning av analysverktyg till den pågående verksamheten.

Vi söker dig som har mycket bra analytisk förmåga, med kunskap om vad som är viktigt att tänka på vid utveckling av logistiksystem. Troligen har du en civilingenjörsutbildning med logistik, alternativt controlling med dig i din kunskapsbank, likväl som goda språkkunskaper i minst svenska och engelska.
Har du dessutom kunskaper i fler europeiska språk är det meriterande.

Du behöver vara mycket duktig i Excel och kunna bygga makron. Programmeringskunskaper i Visual Basic är meriterande. Du kommer att arbeta mycket med Power Pivot, men du behöver inte ha kunskaper om Power Pivot än.

SQL-kunskaper är även det meriterande, samt om du har goda kunskaper eller tidigare erfarenhet av att arbeta som projektledare.

ScandFibre är ett relativt litet företag, med snabba beslutsvägar, där du har stora möjligheter till eget utrymme och utveckling. Flexibilitet är ett av våra ledord, där vi alltid ställer upp för varandra för att helheten ska bli så bra som möjligt för våra olika kunduppdrag.

Låter det här intressant? Har du kanske frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till rekryteringskonsult Åsa Quarfordt på Personalpoolen Mellansverige AB på telefon 019/12 60 49.
Vi vill ha ditt personliga brev och din CV snarast, dock senast den 8/8 2018.

Ansöker gör du via vår hemsida: www.personalpoolen.se/lediga-jobb