Lärare och instruktör till Distributionselektriker utbildning

Askersund 2017-10-26

Åsbro Kursgård är ett privatägt företag lokaliserat i Askersunds kommun strax söder om Hallsberg och har 26 anställda och omsätter ca. 45 Mkr. Åsbro Kursgård är Energibranschens utbildningscenter. Anläggningen omfattar ett övningsfält på 130 hektar vilket är det största i Nordeuropa. Här finns alla typer av installationer från 0,4kV till 400kV, ledningar, ställverk och stationer. Det finns även en komplett kraftsystemsimulator. Verksamheten är inriktad på utbildningar för energibranschen, men det finns också möjlighet att förlägga vanliga konferenser och möten till Kursgården med egen restaurang och hotell verksamhet. Utbildningsverksamheten har tre huvudinriktningar: – Yrkesutbildningar – Gymnasie-, YH- och Arbetsmarknadsutbildningar – Branschutbildningar – I samarbete med Svensk Energi och Stf ingenjörsutbildningar – Beredskapsutbildningar – På uppdrag åt Svenska Kraftnät Åsbro Kursgård ansvarar även för Svenska Kraftnäts stamnät och beredskapsförråd i Åsbro. 
 
Nu söker vi en lärare till vår Distributionselektriker utbildning

Om dig
Som person är du drivande, socialt utåtriktad, lyhörd och samarbetsinriktad och ser möjligheter framför svårigheter. Vi ser det som en självklarhet att måna om och se alla i gruppen där vår arbetsmiljö präglas av prestigelöshet och att vi hjälper varann till att nå uppsatta mål. Din pedagogiska förmåga är viktigt för att lyckas i rollen.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig med relevant utbildning från gymnasiet gärna kompletterad med eftergymnasial utbildning, och med flerårig yrkeserfarenhet inom eldistribution och ställverk. Gärna med erfarenhet av projektledning och ett brett nätverk med branschkontakter är meriterande. Alternativt har du en bakgrund inom gymnasieskolans elprogram eller liknande. Tjänsten omfattar planering och undervisning teoretiskt och praktiskt på våra utbildningar inom eldistribution och ställverksbyggande. Även läraradministration ingår i tjänsten. Du har även arbetsmiljöansvar för eleverna. 
För att komma till oss behöver du ha bil och körkort.

Arbetstiden är dagtid måndag – fredag. 

Om detta låter intressant önskar vi din ansökan med CV oss tillhanda senast den 26 oktober 2017. 
Har du frågor om tjänsten så maila ulrika.goldkuhl@personalpoolen.se.