Kvalificerad redovisningsekonom till ScandFibre i Örebro

Kvalificerad redovisningsekonom till ScandFibre i Örebro

Örebro 2019-01-07

ScandFibre Logistics AB är Sveriges största logistikföretag för järnvägstransporter åt skogsindustrin. Vi ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och ansvarar årligen för ca 2 miljoner ton pappersprodukter som transporteras med järnväg från Sverige till Europa. För att öka effektiviteten i systemet erbjuds även transporter av returgods från stora delar av Europa.

Företaget har ca 25 anställda och en omsättning på ca 950 Mkr. Huvudkontoret är strategiskt placerat, centralt i Sverige i Örebro.

Läs mer på www.scandfibre.se

BillerudKorsnäs helägda dotterbolag ScandFibre söker en ny kollega, nu när Sophie går vidare mot nya utmaningar.

Kvalificerad redovisningsekonom till ScandFibre

Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet av redovisning och tycker att det är roligt att ”grotta ner” i, samt analysera vissa data som framkommer i din redovisning. I den här rollen kommer du att arbeta som del av vår ekonomifunktion, som består av ytterligare 2 personer. Vår ekonomiavdelning har även hand om controlling och HR/personalfrågor, vilket innebär att vi tre arbetar och stöttar varandra i diverse olika arbetsuppgifter.

Vårt ekonomiteam jobbar tight tillsammans även om vi har våra ”specialområden” var och en, vi är prestigelösa vilket vi förutsätter att du också är.

Din roll blir att ansvara för redovisningen, löpande affärs-och kostnadsredovisning, leverantörsfakturor, avstämningar, rapportering, deklarationer och budget. Du gör även månadsbokslut, uppföljningar, skatter, moms, samt deltar i arbetet med för-och efterkalkyler.  Du rapporterar till vår ekonomichef.

Du bör ha hög energi, nyfiken och allmänt flexibel, samt uppskatta socialt samspel med andra arbetsgrupper inom företaget förutom din egen tillhörighet. Du kommer att arbeta med samt stötta interna kontakter likväl som du kommer att ha kontakter utanför vårt företag.

Vi vill att Du uppskattar att få arbeta med helheten, likväl med alla detaljer som påverkar vår verksamhet.

Hos oss är det högt i tak, en allmän prestigelös miljö där vi arbetar med ständigt förbättringsarbete för våra ögon.

Vi söker dig som är analytisk, kreativ och noggrann.

För att trivas i rollen måste du tycka om att arbeta i ett företag med komplex, spännande verksamhet.  Du behöver vara en driven och självgående person med förmågan att få fram ditt budskap genom mycket god kommunikation och pedagogik. Du tar stort ansvar för din roll och ger både förtroende och ställer krav på övriga organisation.

Vi förutsätter att du är mycket kunnig i Excel. Har du arbetat i Navision som är vårt affärssystem är det en fördel då du i så fall kommer i gång snabbare

Vi söker dig som har en ekonomexamen från universitet/högskola eller har motsvarande kompetens. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i kvalificerat redovisningsarbete vilket krävs i den här rollen. Du behöver också vara duktig på att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Stämmer ovanstående på dig, och är du dessutom noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt samt hela tiden tänker kvalitet, då kan du vara den vi söker.

Drivs du av mål och resultat, samt har en hög arbetskapacitet är det ytterligare egenskaper som kommer att uppskattas här på ScandFibre.

Tillträde så snart som möjligt, därför kan urval komma att ske under ansökningsperioden.

Visst låter det som en spännande tjänst?

Har du frågor kring tjänsten är Du välkommen att ringa rekryteringskonsult Åsa Quarfordt, Personalpoolen Mellansverige AB på tel 019-12 60 49. Vi vill ha din ansökan med personligt brev och CV snarast, dock senast måndag 7/1 2019.