Kommunikatör med inriktning mot turism till Örebrokompaniet

Kommunikatör med inriktning mot turism till Örebrokompaniet

Örebro 2019-03-01


Kommunikatör med inriktning mot turism till Örebrokompaniet

Örebrokompaniet är Örebros marknadsbolag och har uppdraget att leda och samordna platsvarumärket Örebro. Det görs via god kommunikation, information och destinationsutveckling i syfte att locka nationella och internationella besökare. Örebrokompaniet driver även Örebro Convention Bureau och Örebro Visitor Center.


Besök gärna www.visitorebro.se/infosidor/om-orebrokompaniet för mer information om Örebrokompaniet.

Huvuduppgiften inom kommunikation är att nå ut med både marknadsförande och informerande material till Örebrokompaniets prioriterade besökargrupper.

Under våren 2019 utvecklar Örebrokompaniet sitt arbete med värdskap. Detta omfattar en ökad satsning på att nå ut i digitala kanaler, exempelvis webbplatsen visitorebro.se.

Inför detta söker vi en inspirerande turismkommunikatör


Om tjänsten

I tjänsten ingår huvudansvar för att fylla webbplatsen visitororebro.se med informativt och inspirerande material. Det handlar både om rena informationstexter om besöksmål samt texter av mer renodlad blogg- och/eller nyhetskaraktär.

Bilden av Örebro förmedlas även av andra, något som blir allt viktigare i en tid då den traditionella reklamen är på tillbakagång. Arbetet omfattar därför även att identifiera externa kanaler där bilden av Örebro som turistmål sprids, samt att påverka dessa att lyfta Örebro och förse dem med underlag. Inom samma område ska denna tjänst utveckla och operativt arbeta med pressbesök och influencers, både från Sverige och från utlandet. I detta ingår planering, genomförande, uppföljning samt att kommunicera resultatet i Örebrokompaniets egna kanaler. 

Operativt arbete med destinationsutveckling ingår och kan innebära att bistå i befintliga projekt eller utvecklingsarbete samt att driva egna projekt inom destinationsutveckling. Ett exempel är kompetensutveckling av turismföretagares kommunikativa förmåga eller andra utbildningsinsatser.

Detta omfattar också arbete på internationella marknader; Norge, Tyskland och Kina. Med bland annat förmedling av kontakt från researrangörer till hotell och andra besöksmål i syfte att öka antalet bokningar. Tjänsten kommer därför att ha en nära kontakt med aktörer inom besöksnäringen i både kommun, destination och region. 
  
Profil 
I din roll som kommunikatör förväntas du kunna planera och arbeta i enlighet med Örebrokompaniets kommunikationsstrategi samt ha god vana av marknadsföring.
Som person är du driven och engagerad och har ett stort intresse för kommunikation och turism. Du är strukturerad, stresstålig och inte rädd för att ta snabba beslut

Kvalifikationer

  • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift
  • Goda kunskaper om sociala medier och influencers
  • Kommunikationsutbildning på högskolenivå eller motsvarande
  • Arbetslivserfarenhet inom kommunikation, pressbearbetning och PR
  • Utbildning i och/eller erfarenhet av arbete inom besöksnäringen
  • Kunskaper i foto och film
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Kunskaper i tyska är meriterande
  • Kunskaper om turism är viktigt, meriterande om Örebro som turistdestination
  • Vana att arbeta självständigt
  • Kunskaper i Officepaketet, InDesign och Photoshop.

  Mer om tjänsten

Tjänsten är en anställning på 100%. Kollektivavtal finns. Placeringen är på Örebrokompaniets kontor i Örebro.

Välkommen med just din ansökan!

Vi samarbetar med Personalpoolen Mellansverige i den här rekryteringen. Har du några frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till rekryteringskonsult Agnetha Paulsson på telefon 070-917 80 80. Din ansökan med personligt brev och din CV vill vi ha senast den 1 mars 2019.

Ansöker gör du via www.personalpoolen.se/lediga-jobb

Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden.