Controller med kunskap om och intresse för redovisning till Scandfibre

Örebro 2017-08-13

BillerudKorsnäs helägda dotterbolag ScandFibre söker

Controller med kunskap om och intresse för redovisning

Om du vill tillhöra ett framgångsrikt företag inom logistik, då kan ScandFibre vara din nästa arbetsgivare.

ScandFibre Logistics AB är Sveriges största logistikföretag för järnvägstransporter åt skogsindustrin. Vi ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och ansvarar årligen för ca 2 miljoner ton pappersprodukter som transporteras med järnväg från Sverige till Europa. För att öka effektiviteten i systemet erbjuds även transporter av returgods från stora delar av Europa. Företaget har 25 anställda och en omsättning på ca 900 Mkr. Huvudkontoret är strategiskt placerat, centralt i Sverige i Örebro.

Vi söker dig som är en teamspelare, en person som gärna delar med dig av dina erfarenheter till övriga kollegor i gruppen och på övriga kontoret. Du är säkert även en god pedagog i samtalen med ”icke-ekonomer”.
Du är en person som arbetar strukturerat och med stor noggrannhet, samtidigt som du har en analytisk förmåga samt god affärs- och logistikförståelse.

Du kommer att arbeta mycket verksamhetsnära och det är viktigt att du vill lära dig och förstå vår logistikverksamhet. Vi är ett företag med högt i tak och en prestigelös miljö, där du kommer att rapportera till vår ekonomichef.
Du blir ett stöd till verksamheten i ekonomiska frågor och deltar i interna kommunikationer mellan avdelningarna.
För- och efterkalkyler ingår som en viktig del i arbetet samt även controlling, rapporter och analyser av olika slag. Även andra arbetsuppgifter såsom visst redovisningsarbete ingår.

Vi söker dig som är utbildad civilekonom alt civilingenjör eller besitter motsvarande kunskaper. Du har säkert några års arbetslivserfarenhet från någon liknande roll, där det även ingått controlling och redovisning. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.
Vi arbetar i Navision som är vårt ekonomisystem. Vi har också ett produktionssystem samt naturligtvis använder vi Excel flitigt på en hög nivå. Du kommer att ingå i vår ekonomigrupp om totalt tre medarbetare. Låter det här intressant? Har du kanske frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till rekryteringskonsult Åsa Quarfordt på Personalpoolen Mellansverige AB på telefon 019/12 60 49. Vi vill ha ditt personliga brev och din CV snarast, dock senast den 13/8 2017. Urval kan komma att ske under ansökningsperioden. Ansöker gör du via vår hemsida: www.personalpoolen.se/lediga-jobb